Beställningsportalen

Företagsläkare

En helt ny, unik tjänst!

Företagsläkare

Vad gör en företagsläkare?

En företagsläkare är specialiserad på arbetsmiljömedicin och rehabilitering, och har som viktigaste uppdrag att se sambandet mellan ohälsa och arbetsmiljö, och därmed förkorta sjukskrivningar genom att hjälpa medarbetare tillbaka i arbete. På Hela Företagshälsa garanterar vi ett förstklassigt arbete av våra erfarna företagsläkare. Tjänsten ger även dig som arbetsgivare ekonomiskt stöd från Försäkringskassan.

Våra företagsläkare är en nödvändig del av vår verksamhet, och arbetar exempelvis med följande:

  • Rehabilitering
  • Arbetsförmågebedömningar
  • Lagstadgade hälsoundersökningar
  • Intyg av olika slag
  • Sjukskrivningar
  • Ordinering av medicin
  • Skriva remisser till mer avancerade undersökningar

När ska jag boka tid hos företagsläkare?

Till vår företagsläkare kan du eller din medarbetare få komma till exempel vid psykosomatiska problem såsom stress och utmattning, muskel- och ledvärk eller alkohol- och drogproblematik. Vi bedriver däremot inte direkt sjukvård för medarbetare hos våra kundföretag, utan hänvisar i de fallen till allmänvården. Oavsett vad besöket beror på kan vi däremot alltid garantera ett personligt bemötande och snabba tider.

Ibland kan det vara svårt att veta om det är en tid hos företagsläkare som är bäst lämpad för din medarbetare, eller om det passar bättre med en tid hos exempelvis naprapat eller terapeut. Med vår beställningssupport får du hjälp att boka tid hos rätt profession. Skulle behov av hjälp från flera olika professioner finnas, ligger dessa nära varandra och du och din medarbetare kan få snabb hjälp utifrån just ert behov.

Välkommen till Hela Företagshälsa!

Kontakta oss idag för att boka en tid för konsultation.

Våra mottagningar

Hela Företagshälsa har erbjudit företag och privatpersoner högkvalitativt arbete inom arbetsmiljö- och hälsofrågor sedan mitten på 1980-talet. Det har givit oss en ovärderlig kompetens och erfarenhet, som gör oss till en trygg partner för att hjälpa dig och ditt företag att frodas. Vi sätter dina behov i första rummet och skräddarsyr vårt samarbete efter dessa. I ett samarbete med oss kan du vara säker på att både hälsa och produktivitet för dig och dina anställda kommer att förbättras, vilket hjälper ditt företag att utvecklas i den takt du önskar.

Idag är vi både stolta och glada över att vår verksamhet växer, och att vi på så sätt får möjlighet att nå ut till fler företag med vår passion. Vi har idag tre mottagningar: i Norrtälje, Solna och Åkersberga.