Beställningsportalen

Naprapati

Företagsnaprapati

Naprapati

En naprapat arbetar med att förbättra och återställa funktionen i muskler och leder. Genom en naprapatbehandling kan du få hjälp med de flesta smärttillstånd och besvär i muskler och leder, såsom nackspärr, ryggskott, spänningshuvudvärk och tennisarmbåge. Detta i kombination med naprapatens möjlighet att ge råd kring träning och ergonomi, gör det naprapatiska arbetet till en viktig resurs för att kunna återfå arbetsförmåga, och en trivsam arbetssituation.

Vi på Hela Företagshälsa har lång erfarenhet av naprapati, och våra naprapater är grundliga och lyhörda i sitt arbete för att säkerställa att du och dina anställda får rätt hjälp. Vi har även den absolut senaste teknologin i form av stötvågsbehandling och diagnostiskt ultraljud till, vilket möjliggör säkrare diagnoser och bästa möjliga resultat. Dessutom har Hela Företagshälsa goda resurser i form av andra professioner som kan komplettera naprapatens arbete, såsom läkare, ergonomer och samtalsterapeuter.

En kärna i vår verksamhet är att vi arbetar förebyggande, för att förhindra skador och problem innan de uppkommer. Detta gäller även våra naprapater, av vilka du alltid får hemträningsprogram, stretchprogram och råd som gör att du själv kan förebygga återfall. För oss är långsiktighet en självklarhet, och vi följer alltid upp resultaten med våra patienter.

Så går en naprapatbehandling till

I ett första steg kartlägger våra naprapater alltid din sjukdomshistoria, och du får frågor om exempelvis sjukdomar, medicinering samt kost- och hälsovanor. Detta görs för att få reda på om det finns någon del av behandlingen du kan vara känslig för eller som bör undvikas helt.

Efter detta följer en fysikalisk undersökning, som innefattar till exempel neurologisk status, muskel- och funktionstester, ledfunktionstester och smärtundersökning. Naprapaten lägger sedan upp en skräddarsydd behandlingsstrategi, och börjar behandla utifrån denna. Behandlingsteknikerna kan innefatta till exempel massage, stretching och ledmobilisering, vilket kan kompletteras med till exempel akupunktur eller stötvågsbehandling.

Efter andra besöket får du alltid med dig tränings- och stretchråd. En behandlingsserie är vanligtvis mellan tre och fem tillfällen.

Ha inte ont i onödan. Vi erbjuder alltid akuttider inom 48 timmar, och tecknar du avtal med oss kan vi garantera en tid inom 24 timmar.

Välkommen till Hela Företagshälsa!

Våra mottagningar

Hela Företagshälsa har erbjudit företag och privatpersoner högkvalitativt arbete inom arbetsmiljö- och hälsofrågor sedan mitten på 1980-talet. Det har givit oss en ovärderlig kompetens och erfarenhet, som gör oss till en trygg partner för att hjälpa dig och ditt företag att frodas. Vi sätter dina behov i första rummet och skräddarsyr vårt samarbete efter dessa. I ett samarbete med oss kan du vara säker på att både hälsa och produktivitet för dig och dina anställda kommer att förbättras, vilket hjälper ditt företag att utvecklas i den takt du önskar.

Idag är vi både stolta och glada över att vår verksamhet växer, och att vi på så sätt får möjlighet att nå ut till fler företag med vår passion. Vi har idag tre mottagningar: i Norrtälje, Solna och Åkersberga.